Стоичков се занимавал с "дърводелци", не с дървесина

Стоичков се занимавал с "дърводелци", не с дървесина | StandartNews.com

София. „Не съм се занимавал с дърва, с дърводелци - да, на футболните терени, но не и с дървесина". Така Христо Стоичков отговори на твърденията на бизнесмена Красимир Дачев, че бившият футболист е в дърводобивния бранш и е свързан с бившия депутат от ГЕРБ Емил Димитров. Двамата дадоха отговори на твърденията на Дачев в ефира на бТВ.

„Христо Стоичков никога не се е занимавал с дърва, с дърводелци – да, на футболните терени. Може би някъде във времето съм имал някакви участия в някои фирми, които, ако не ме лъже паметта, никога не са се занимавали с такава дейност", обясни той.

По адрес на Дачев Стоичков обяви, че „този, въпросният, господин иска да стане известен с неговата безизвестност в своя край". Той каза още, че е свикнал името му да бъде използвано за подобни манипулации.

Димитров също я отрече да има схема, в която Стоичков да е получил 150 хил. тона дървесина без конкурс.

„Това са 6000 ТИР-а, подредени в права линия - 180 км. Това означава редица оттук до Кулата", обясни той.

По телефона Красимир Дачев коментира, че стои зад твърдението си, че и Стоичков, и Димитров, са замесени в дървената мафия.

„Разбира се, Христо Стоичков е човек, който го използва всеки – за добро или лошо. Но господин Димитров – всички негови близки и познати са в този бизнес. Даже в момента се добиват в Златица, Пирдоп, Етрополе. Ние затова сме информирали още февруари миналата година Народното събрание. Имаме и писмо до премиера, още март-май месец миналата година, в което му пишем, че на практика се толерират определени бизнесмени в дърводобива и това генерира напрежение в бранша", заяви Дачев.

„Тъй като всеки ден при мен пристигат хора, които возят дървесина, много често някои от доставчиците казват – тази дървесина е на Христо Стоичков", допълни той.

„Чакай малко! Аз да те питам тебе – ти мен лично познаваш ли ме?", репликира Стоичков и обяви, че ще съди Дачев.

Емил Димитров пък предположи, че причината за всичко е, че заедно с бившия земеделски министър Мирослав Найденов са свели кражбите на дървесина до минимум. Димитров беше зам.-председател на комисията по земеделие в предишния парламент. Сега двамата с Найденов са сред основателите на партия БАСТА.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай