Понеделник,

Спряха 70 афганистанци на метри от границата ни

От: Failed to load user -
812
Спряха 70 афганистанци на метри от границата ни
A
A
A

70 мигранти направиха опит да влязат у нас през „зелена" граница край ГКПП - Илинден – Ексохи. Преди да влязат в България обаче групата, в която имало 27 деца и 43 възрастни от 18 до 40 години, е върната обратно в Гърция от гръцките гранични власти. Те са засечени в неделя следобед при обход от наш граничен патрул. Не се е наложила намесата на българските гранични патрули.

Най-вероятно мигрантите са от бежанския лагер в Драма, който е на 40 километра от нашата граница. Това е трети опит за масирано нахлуване на бежанци у нас. Първите два бяха край Петрич. Едната група бе върната обратно веднага, тъй като пътувала в товарен влак. Другата бе екстрадирана в южната ни съседка, след като минаха досъдебните производства срещу 17-те възрастни, които са хваната на „зелена" граница. В района на българо-гръцката граница продължава засиленото патрулиране на войска и гранични патрули с цел недопускане на мигранти от гръцките бежански лагери.

„Няма тревога сред населението и на община Гоце Делчев, дори не съм уведомен за случая в неделя, явно не са допуснати на наша територия въпросните бежанци", каза общинският управник Владимир Москов.

Спокойни са и жителите на хаджидимовското село Садово, което е само на 6 километра от границата. „Тук няма работа за тях. Няма и къде да ги настаним. Училището е със съсипан покрив, тече. Нямаме никаква леглова база. Добрата новина е, че няма паника и притеснение сред местното население", сподели кметът на Садово Георги Парасков.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички