Съпругите на политиците от Г-20 завладяха Рим /Фото/

Сред първите дами със стил се откроиха съпругите на Борис Джонсън и Еманюел Макрон

Съпругите на политиците от Г-20 завладяха Рим /Фото/ | StandartNews.com

Докато световните лидери от Г-20 обсъждат климата и проблемите с разпределението на ваксините по света, техните съпруги завладяха италианската столица Рим, където се събраха политиците.

Днес дамите посетиха най-известната забележителност на вечния град – Колизеят. С безупречен стил се откроиха две от тях – бременната Кари Джонсън и Бриджит Макрон.

За да демонстрира еко убежденията на съпруга си, половинката на британския премиер беше избрала сако, което според световните агенции струва около 60 паунда и Кари вече го е носила преди. Тя го беше съчетала с черна рокля на червени цветя. За британците маковете са символ на възпоменание и се носят до 11 ноември, когато е Денят в памет на жертвите от Първата световна война. С мак на ревера се появи и Борис Джонсън.

Бриджит Макрон пък демонстрира безупречния си парижки стил. Тя беше облечена в черна копринена риза, съчетана с черна плисирана пола и високи токчета. Съпругата на турския президент Реджеп Таийп Ердоган – Ермине, беше съчетала умело цвета на облеклото си с предпазната си маска и хиджаба си.

Някои от дамите пък бяха заложили на удобството, избирайки костюм от сако и панталон. С такъв например се появиха съпругите на южнокорейския президент и на италианския премиер. Двете бяха избрали и перлени огърлици. Бегона Санчес, половинката на италианския премиер, изглеждаше зашеметяващо в пепитен костюм.

Първата дама на САЩ Джил Байдън пропусна обиколката из монумента, но се присъедини към дамите за обяд. Тя беше забелязана да разговаря с Кари Джонсън, а с Бриджит Макрон се отдадоха на сладки приказки и на по чаша вино.

Снимки БГНЕС

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай