Спират временно топлата вода в някои части на София

Спират временно топлата вода в някои части на София | StandartNews.com

София. Спират временно топлата вода в централната част на столицата. Това обявиха от "Топлофикация - София" ЕАД.

От 5 до 9 август ще спрат топлата вода в района на ул. „202", надлез „Надежда", бул. „Скопие", ул. „Габрово", бул. „Константин Величков", бул. „Сливница", ул. „Опълченска", бул. „Ген.Тотлебен", бул. „Пенчо Славейков", бул. „Евлоги и Христо Георгиеви", бул."Данаил Николаев", бул."Константин Стоилов", ул. „Индустриална", ул. „Заводска", както и в кварталите „Банишора", „Фондови жилища" и част от квартал „Света Троица" (до бул."Димитър Петков" и ул. „Майор Векилски"). Причината е монтиране на нова турбина в ТЕЦ „София".

На 5 август може да има и смущения в топлоподаването на софиянци, съобщават още от „Топлофикация". Ще има технически превключвания, които трябва да се направят по топлопреносната мрежа. Целта е да бъдат прехвърлени възможно най-много потребители на топлинна енергия към другите централи, които работят.

„След близо година и половина усилена работа ще бъде монтирана изцяло нова, модерна турбина за комбинирано производство на топлинна и електрическа енергия в най-старата централа на столицата - ТЕЦ „София"", пише още в съобщението на „Топлофикация". Съоръжението ще е с инсталационна мощност за производство на 40 MW електрическа енергия, както и 80 MW топлинна енергия. Тези стойности отговарят на изискванията на Европейския съюз за високоефективно комбинирано производство.

„Топлофикация- София" предвижда и мерки за подобряване на финансовите, технико-икономическите и екологически показатели на производствената дейност в топлоизточниците.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай