Спасяват Станислава с върнати бонуси

Вярвам, че всичко ще е наред, каза жената от "Възкреси доброто"

Спасяват Станислава с върнати бонуси | StandartNews.com

Варна. Великденско чудо споходи Станислава от Варна. Парите за лечението на 28-годишната жена са осигурени. Добрата новина дойде от последното заседание на кабинета преди празниците.

"Стандарт" разказа истoрията на борбената майка и се опита да й помогне, като я направи героиня на великденската си кампания "Възкреси доброто". След протегнатите ръце на лекари и институции младата жена има всички шансове да продължи живота си. "Вярвам, че всичко ще е наред", заяви самата Станислава пред "Стандарт".

На 9 април миналата година бременната тогава жена изпадна в кома след втори инсулт. Лекарите я спасиха и тя роди здраво дете. Сега обаче се оказа, че спешно се нуждае от втора подобна операция - за поставянето на стент в мозъка. Той обаче струва 39 хил. лв. и не се плаща напълно от здравната каса. За първи път от тази година фондът дава до 10 000 лв. Още преди няколко седмици касата обеща да съдейства с пълната сума за операцията на Станислава. Останалите средства - 28 800 лв., кабинетът реши да отпусне на редовното си заседание.

Парите ще дойдат от върнатите бонуси на чиновниците през миналата година. Те се дават с решение на Министерския съвет по молба на здравния министър проф. Николай Петров. Само броени часове след решението на държавата самата Станислава и нейните близки се обадиха в редакцията на "Стандарт". "Имаме много хубава изненада. Лично здравният министър ни се обади да каже добрата вест, много сме му благодарни и дано има повече добри хора", казаха близките на младата жена. Сега Станислава чака с нетърпение да замине за ВМА, където ще се извърши интервенцията, и да се прибере във Варна здрава.

Още преди финансирането на стента да бъде осигурено от дъжавата, шефът на болницата ген. Стоян Тонев заяви, че ще оперира Станислава веднага след Великден. Така той пръв доказа, че доброто в нашето общество не е загинало. "Стандарт" също благодари на него и на всички останали, които протегнаха ръка на Станислава. И се надява доброто в нас да възкръсва всеки ден, а не само покрай Великден. Както и политиците да намерят сили и да решат проблема с финансирането на медицинските изделия, от които понякога зависи животът на човек.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай