Спасителната операция в „Ораново" продължава

Спасителната операция в „Ораново" продължава | StandartNews.com

Благоевград. Втори ден продължава спасителната операция в рудник „Ораново", където във вторник срутване на скална маса и кал затрупа четирима миньори. За двама от тях беше потвърдено, че са мъртви, за другите двама още няма информация.

30 миньори и спасители са работили през нощта. 46 часа продължава издирването на двамата миньори Иван Лазаров и Николай Михайлов. През нощта екипите, които работят за откриването на Николай Михайлов и Иван Лазаров, са напреднали 4 - 5 метра, съобщи директорът на областната дирекция на МВР в Благоевград Георги Костов пред агенция „Фокус". В рудника постоянно се подава кислород.

По информация на кмета на Симитли Апостол Апостолов изключително тежката ситуация не позволява използването на техника, а лепкавата глина допълнително затруднява спасителите.

Междувременно стана ясно, че в рудника има сериозни нарушения. Това призна и социалният министър Хасан Адемов, макар да уточни, че не се знае имат ли те връзка с инцидента.

Собственикът на мината Красимир Михайлов не се е появил до момента. От прокуратурата съобщиха, че в близките дни той ще даде показания за инцидента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай