Спасиха четирима бедстващи край Дебелец

Спасиха четирима бедстващи край Дебелец | StandartNews.com

Велико Търново. Четирима души са били спасени от големите води след пороя край Дебелец в нощта срещу петък. Водолазен инструктор е помогнал на хората да излязат от водата. Колата с възрастните мъж и жена, които пътували заедно с 10-годишно момиче и майка му, преминавала по пътя от Дряново. Автомобилът бил завлечен в дълбокото и спрял върху короната на дърво, което било повлечено от стихията.

Семейството от Дряново е успяло да се измъкне от колата. То стояло на покрива на автомобила, двама се хванали за клоните на дървото, съобщи "24 часа". Хората стояли там повече от три часа, докато пожарни и полицейски екипи успели да стигнат до тях.

"Както бях с официалните дрехи само си взех оборудването, неопрена, плавници и тръгнах към мястото на бедствието. Колата беше на 70-80 метра от пътя, огромно течение, а възрастните хора отгоре на тавана. Успях да ги достигна с плуване. Извадих ги с буя един по един", разказва спасителят от Велико Търново Васил Петканов, който се върнал само преди ден от обучение на морето.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай