Понеделник,

Спас Русев: Купих "Виваком" на публичен търг

От: Администратор -
Спас Русев: Купих "Виваком" на публичен търг
A
A
A

Купих "Виваком" на публичен търг. Това става ясно от официална позиция на Спас Русев, разпространена до медиите.

Ето и пълния текст:

"Във връзка с разпространените днес чрез сайта ktbfiles.com и вестник „Дневник" твърдения на Цветан Василев, свързани с „Виваком", заявявам следното:

През месец ноември 2015 г. оглавяваният от мен консорциум „Вива Телеком"(Люксембург) спечели с оферта от 330 млн. евро организирания от „Ърнст и Янг" публичен търг в Лондон за придобиването на контрола върху българския телекомуникационен оператор „Виваком". След полученото разрешение за осъществяване на сделката от страна на Комисията за защита на конкуренцията и изпълнение на предвидените условия, сделката беше финализирана през месец август тази година. Цялата процедура по придобиването на „Виваком" беше напълно прозрачна и медийно отразена – както в България, така и в чужбина.

В тази връзка, всички твърдения от страна на Цветан Василев, свързващи „Виваком" и моето име с инсинуации за скрита собственост, бъдещо разпределение на печалба от евентуална продажба на компанията и намесване на имена на политици, са крайно несериозни и целят единствено и само да злепоставят реномето на дружеството, да уязвят мен като инвеститор и собственик, както и да реализират евентуални политически дивиденти.

Спас Русев". 


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички