"София Тех Парк" отваря врати днес

"София Тех Парк" отваря врати днес  | StandartNews.com

„София тех парк" отваря врати днес. В него ще се реализират образователни и научни програми, както и най-новите постижения в науката и образованието, съобщават от комплекса. Идеята на проекта е да засили обмена на знания между академичните среди и бизнес общността.

Компаниите, които ще се настанят в него, ще имат достъп до 11 оборудвани лаборатории за високоизчислителна техника, прототипиране и виртуална реалност, както и до прототип на суперкомпютър с мощност 400 хил. млрд. операции в секунда.
За стартиращите технологични компании е създаден и бизнес инкубатор. На тези фирми ще бъде осигурена юридическа, финансова, счетоводна и маркетингова помощ, обясни вчера изпълнителният директор на „София тех парк" Елица Панайотова, цитирана от economic.bg. До момента държавата е вложила над 100 млн. лв. в иновационния парк.

Припомняме, че преди седмица работата по него бе инспектирана от премиера Бойко Борисов, европейския комисар Карлош Моедаш, вицепремиерът Томислав Дончев и министъра на образованието проф. Тодор Танев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай