СО не е съгласна с корекциите по ОП "Околна среда"

СО не е съгласна с корекциите по ОП "Околна среда" | StandartNews.com

София. На Столична община са наложени корекции за 7 проекта, които изпълняваме по Оперативна програма „Околна среда". Категорично не сме съгласни с начина на налагане на тези корекции. Това заяви кметът на Столична община (СО) Йорданка Фандъкова пред журналисти в парламента. тя присъства на тържественото заседание на парламента по повод 135 години от създаването на Търновската конституция.

„Всичките ни проекти са преминали през всякакви предварителни нива на контрол, включително всички процедури по тези проекти са жалени в Комисията за защита на конкуренцията. Някои от тях са минали и през Върховен административен съд. При два от проектите 2012 г. беше извършен одит от Европейската комисия. Почти всички проекти са минали през одитната агенция, т.е. това е повторен одит. Досега няма препоръки за налагане на финансови корекции и вчера ние получихме писмата за налагане на финансови корекции", обясни Фандъкова. И уточни, че Столична община не е съгласна със заключенията и ще ги оспорва.

„За мен лично, този начин е притеснителен и е притеснително това какво правим оттук-нататък. Трябва да има непрекъснат контрол. Аз съм „за" това и съм спокойна, даже когато се обжалват процедурите, защото това ми дава спокойствието, че имам становището на компетентните инстанции в България. Какво правим оттук-нататък, когато КЗК ми каже нещо – да го изпълня ли, да не го ли изпълня, да се връщаме ли обратно. За мен това е притеснителното и трябва да се помисли за начина, по който трябва да се реши един проблем, а не да се решава по най-лесния начин – като натовариш кметовете", коментира още Йорданка Фандъкова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай