Снегът затрудни движението по „Хемус"

Снегът затрудни движението по „Хемус" | StandartNews.com

София. Снегът и непочистените настилки затрудниха движението по автомагистрала „Хемус". Към момента по данни на Агенция „Пътна инфраструктура" 15 снегорина почистват магистралата. Превантивно до обяд е спряно движението на ТИР-ове през прохода „Витиня".

Републиканските пътища са проходими при зимни условия. Всички моторни превозни средства, пътуващи през прохода „Петрохан" трябва да бъдат с вериги. Задължително с вериги трябва да са и леките автомобили през прохода „Рожен".

Въведено е ограничение за движение на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета по път II-37 Батак - Доспат, път III-197 Гоце Делчев - Доспат - Борино - Тешел, път III-866 Девин - Михалково и проход „Печинско".

Дежурните в Ситуационния център на Агенция „Пътна инфраструктура" са приели на тел. 0700 130 20 над 550 обаждания от 23 часа на 26 ноември до 9 часа на 27 ноември. През изминалата нощ 659 бр. машини са почиствали републиканската пътна мрежа.

Шофьорите на тежкотоварни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на контролните органи. Блокирането на движението от моторни превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява достъпа на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на останалите шофьори.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай