Смайващи резултати! Сравниха софийската вода с тази на Антарктида

Изследването на водата на седмия континент е извършено с лабораторен кит

Смайващи резултати! Сравниха софийската вода с тази на Антарктида | StandartNews.com

Водата на Антарктида е много близка до софийската по някои показатели. Това е разкрила българската експедиция на Ледения континент тази година, съобщи „Софийска вода“ пише "Телеграф". 

Изследването на водата на седмия континент е извършено с лабораторен кит, осигурен от ВиК компанията, която доставя живителната течност в столицата.

Водата, която се използва за питейни цели от реката и двете езера на Антарктическа база на остров Ливингстън, е със сходни показатели по изследваните параметри на водата в София, идваща от по-високия язовир „Бели Искър“, обясниха от „Софийска вода“.

Оттам поясниха, че в пробите не се откриват желязо и амониеви йони. Съдържанието на азот е в стотни от литъра. Наблюдава се ниско рН - от неутрално дори към кисело в някои точки. За сравнение рН на чистия сняг например е с киселинен характер (около рН=4).

Софийската вода се доближава до антарктическата и по показателя за електропроводимост, особено в едно от езерата, наречено „Папагала“.  

Питейната вода в София се нарежда в челните места на Европа по качеството. Тя се отличава с неутрално pH, около 7,2, заради високопланинския си произход главно от снеготопене.

С тези свои характеристики питейната вода в София се смята за най-подходяща за междуклетъчната обмяна в човешкото тяло, т.е. за обменните процеси в него, поясниха от компанията.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
BBS
преди 2 месеца

Шокиран съм, наскоро научих, че 90 процента от хората са заразени с паразити, поради тях имаме повечето заболявания (включително рак), алергии, хронична умора и главоболие, торбички под очите, акне и папиломи, чести настинки и слаб имунитет, тази инфекция бавно ни убива. Вземете теста и разберете дали сте заразени и как да спасите себе си и близките си:----- https://shout.to/testa

Откажи
Добрият доктор
преди 2 месеца

Приятел, отиди в Парламента-там е най-голямата зараза с паразити.

Откажи