Сълзи и стрес в "Мастършеф"

Изискването да сготви жив омар разплака Виктория Капитонова

Сълзи и стрес в "Мастършеф" | StandartNews.com

Екзотични комбинации и стресиращи продукти се превърнаха в сериозно изпитание за хоби-готвачите в „MasterChef“. Участниците в кулинарното шоу трябваше да впрегнат въображението си и да преодолеят страховете си, за да продължат към титлата и наградата от 100 000 лева. 

Всеки от претендентите за приза се изправи пред ексцентричен тандем от съставки по време на стрес теста. Комбинирането в едно ястие на привидно несъвместими вкусове като агнешко и кафе, горчица и мента, черен шоколад и соев сос, босилек и фъстъчено масло, моркови и малини се оказа изключително трудно.

Преди журито да даде старт на кулинарните експерименти, Chef Силвена Роу посъветва участниците да превърнат необичайните съчетания в приятели, а не във врагове. Един от хоби-готвачите обаче се провали. Въпреки безспорните си умения в кухнята, ливанецът Елиас Абуд се загуби между сьомгата и белия шоколад, и напусна „MasterChef“ разочарован от себе си.

Последвалите елиминации вдигнаха градуса на напрежението. Талантите получиха задача да изберат по един вид протеин от съзнателно ограничените количества в склада и да го представят със сос и две гарнитури. Изискването да сготви жив омар разплака Виктория Капитонова, но след инструкциите на Chef Роу младата инфлуенсърка овладя стреса. Тя впечатли журито с кръгова презентация и подходяща за морския деликатес компания - аспержи, пюре от целина и сос холандез.

Под заплахата да загубят мястото си в „MasterChef“ повечето участници готвиха креативно и вдъхновено. Похвала за своя отлично овкусен пъдпъдък с аспержи, романеско, пюре от лилав картоф и боровинков сос получи 18-годишният Александър Александров. Искрен комплимент заслужи и художничката Диана Бояджиева. „Направо ме изумяваш! Всеки ден порастваш, направо излиташ!“, възкликна Chef Петър Михалчев пред нейното филе от риба бока доро с аспержи, картофен чипс и сос Бьор блан.

Не всички обаче се справиха на очакваното ниво. Салонният управител Павел  Тодоров пресготви своето филе от крокодил и си тръгна от „MasterChef“. „Готвенето остава моя страст и хоби, а някой ден ще бъде и моя професия“, обеща той преди да се сбогува с конкурентите си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай