Служебното правителство отрече обвиненията за БНБ

Служебното правителство отрече обвиненията за БНБ | StandartNews.com

София. Ивет Добромирова, говорител на служебното правителство на Марин Райков, опроверга твърдения за сделката с печатницата на БНБ, направени от бившия вътрешен министър Румен Петков пред бТВ преди дни.

Петков обвини за сделката експремиера Марин Райков и президента Росен Плевнелиев и разкритикува оценяването на активите й по думите му служебният кабинет е приел скандални решения.

Ивет Добромирова коментира, че сделката за БНБ е вече одобрена и „от там нататък всякакви инсинуации на тема задкулисие на президента и Марин Райков са нелепи".

"Сделката е от средата на месец юни, гласувана е от УС на БНБ и реално е одобрена от сегашния финансов министър, който има свой представител там. Служебното правителство няма нищо общо", заяви Добромирова.

Тя изреди някои от постиженията на служебния кабинет, поел властта преди предсрочните парламентарни избори на 12 май – съставянето на социален пакет, промените в помощите за отопление, решението за липсата на работеща болница в гр. Девин и др.

По думите й атаките срещу служебния кабинет са заради приетата наредба за разпределението на държавните пари в банките.

Добромирова заяви, че още тече гратисният период за прилагането на наредбата, но публични данни за разпределението на средствата във финансовите институции все още няма.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай