Сирийци: Кмете, благодарим за човещината!

Сирийци: Кмете, благодарим за човещината! | StandartNews.com

Благоевград. Две семейства на бежанци от Сирия изпратиха благодарствено писмо до кмета на Благоевград Атанас Камбитов. Те са трогнати от човещината и помощта, която им оказват социалните служби в общината.

Преди около месец чужденците, сред които и три деца, напуснали лагерите в София и се установили в частна квартира в областния център. От кметството на добра воля решили да им осигурят ежедневно топъл обяд, дрехи за децата и необходими вещи за бита от първа необходимост. "Излязохме от Сирия с други впечатления за българите. Сега, когато сме при тях, впечатлението ни е коренно различно и искаме да го кажем на целия свят", са написали в благодарственото си писмо сирийците.

„Любовта на българите е огромна. Въпреки неволите им от годините на прехода, те не се поколебаха да ни вместят в сърцата си и ни помагаха кой с каквото може в бедата ни. Най-добрите думи за този български народ бледнеят пред подвига им, защото всеки ден вършат подвиг. Сега разбрахме защо българските евреи оцеляха от машината на Хитлер", се чете в писмото. Те дори отправят "огромна молба" към Шенген да приобщи България към семейството си. "Българите абсолютно го заслужават", категорични са сирийците.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай