Сидеров: Правителството да покаже договора с печатницата

Атака настоява за спешно заседание при президента

Сидеров: Правителството да покаже договора с печатницата | StandartNews.com

София. Лидерът на Атака Волен Сидеров настоява служебният премиер Марин Райков да покаже договора между Министерския съвет и печатницата в Костинброд и как в него е гарантирана сигурността при отпечатването на бюлетините. По думите му поръчителят отговаря за контрола, тъй като след отпечатването на бюлетините трябва да бъдат унищожени формите, по които са печатани.

„В противен случай сключваш договор с фирмата Х и после не те интересува дали няма да завъртят още бюлетини", коментира Сидеров. Според него обяснението на правителството, че отношенията с печатницата са приключили при предаването на поръчаните бюлетини е „престъпно бягане от отговорност".

По думите му това количество - от 350 хил. бюлетини, не може да бъде брак, защото е твърде голямо. Освен това количеството допустим брак също трябва да е описано в договора, смята Сидеров. Той настоява Марин Райков да бъде разпитан от прокуратурата.

Атака настоява президентът Росен Плевнелиев да свика веднага съвет с участието на главния прокурор, председателя на ЦИК, служебния премиер, вътрешния министър, шефа на ДАНС и председателите на парламентарно представените партии. На него трябва да се набележат мерките, които да се предприемат за изборите.

Ако това не стане, то поне ЦИК трябва да проведе извънредно заседание и да вземе мерки, така че ако има такива отпечатани бюлетини, те да не влязат в обращение, каза Сидеров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай