Ще има рок фест в Каварна

Ще има рок фест в Каварна | StandartNews.com

„Със сигурност тази година ще има рок фестивал в Каварна, вече сме избрали фирма, която да го организира, в петък ще бъде сключен договор с нея", съобщи заместник-кметът на Каварна Ивелина Илиева пред Нова телевизя. „Тази година на 1 юли ще осъществим идея на нашия отдел по култура. Те предложиха изгревът на слънцето да бъде посрещнат с български групи", уточни тя.

Ръководството на общината обаче планира да забрани с наредба поставянето на палатки. „Специално за рок фестивала ще има определени места, където да се разполагат палатки. Те ще са близо до стадиона на града", съобщи заместник-кметът на града. На практика обаче ще е забранено да се използва мястото, където всяка година рок феновете се настаняваха по време на фестивала.

„Дано да направят един хубав фестивал", заяви от своя страна дългогодишният кмет на Каварна Цонко Цонев. Той обясни, че не се е кандидатирал отново за кметския пост заради здравословните си проблеми. „Аз обявих една година преди това, че няма да се кандидатирам. Дори да знаех, че ще се случат тези простотии, които стават в момента, пак нямаше да се кандидатирам. Няма да кандидатирам повече за кмет", заяви той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай