Шок в семейството от оттеглянето на Хари и Меган

Отърваването на двойката от кралския протокол ще отнеме време

Шок в семейството от оттеглянето на Хари и Меган | StandartNews.com

Бъкингамският дворец заяви, че решението на принц Хари и съпругата му Меган да напуснат кръга от висши членове на кралското семейство и да започнат самостоятелно да печелят пари за издръжката на семейството си създава проблеми, които ще отнемат време за разрешаването му.

„Ние разбираме желанието им да изберат различен подход, но това са сложни проблеми, за проучването на които ще ни трябва време“, каза официален представител на двореца пред репортери, добавяйки, че преговорите с херцога и херцогинята на Съсекс са в начален етап.

По-рано в сряда принц Хари и съпругъта му, бившата американска актриса Меган Маркъл, обявиха, че искат да се откажат от финансовите привилегии, определени от тях по статут, и да печелят самостоятелно, като се отказват да изпълняват задълженията на членове на кралското семейство.

Освен това те заявиха, че възнамеряват да споделят времето си между Великобритания и Северна Америка. Това според тях ще им позволи да отгледат сина си Арчи в зачитане на кралските традиции, в които той се е родил, но в същото време ще дадат пространство на семейството да се съсредоточи върху бъдещите планове.

Официалните разходи на кралското семейство се покриват от т. нар. „суверенна безвъзмездна помощ за суверена“, отпускана от правителството. Безвъзмездните средства се състоят от процент от печалбата, принасяна от многомилиардните фондове, притежавани от короната и собственост на правителството. Безвъзмездните средства се получават от висши членове на кралското семейство, които посвещават цялото си „работно“ време за изпълнение на кралските задължения.

Членовете на високия ранг включват кралицата, нейните деца, внуци от най-големия й син, принцовете Уилям и Хари и техните съпруги. Решението на принц Хари и Меган да напуснат този кръг ще промени сериозно лицето на монархията.

Принц Хари в миналото не криеше факта, че високият му статус го обременява, особено след смъртта на майка му принцеса Даяна, която почина в резултат на преследването на папараците. Меган, бивша актриса, звезда от сериала "Костюмари" наскоро направи сензационно изявление за член на кралското семейство, че е сериозно притеснена от критиките на медиите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай