Шефът на Сертов: Не търсете евтини сензации

Шефът на Сертов: Не търсете евтини сензации | StandartNews.com

София. "Не търсете евтини сензации", призова по Нова ТВ работодателят на изчезналия Петко Сертов Ангел Божилов, изпълнителен директор на „Обединени енергийни търговци".

"Искрено се надявам този случай да има добра развръзка. Господин Сертов се води като консултант на моята компания от април 2013 г. Задачите му са свързани най-вече с експертиза в областта на енергийната сигурност и в областта на интелектуалното право", разказа Божилов.

По думите му Сертов е бил в офиса на фирмата в петък преди да изчезне. „Той е разговарял с негов колега. Поведението му е било в рамките на нормалното. Колегите не са забелязали притеснение. Тръгвайки си от офиса, е казал, че има някаква друга среща и че евентуално ще звънне след това. Пожелал им е весел уикенд. Това се е случило в Бояна", каза той.

Божилов допълни, че пред него Сертов не е споменавал да има отправени заплахи за живота му. „Господин Сертов беше изключително балансиран човек, който контролираше добре поведението си. Възможно е да е имал лични проблеми, но не е показал пред нас с нищо за това. Държа да подчертая, че той беше при нас на граждански договор и не бе обвързан с 8-часов работен ден", допълни Божилов.

Директорът на„Обединени енергийни търговци" сподели, че Сертов не е имал финансови проблеми и не го е виждал притеснен. „Той, пак повтарям, се държеше много балансирано. И дори да е имал проблеми, не ги е показал", подчерта бизнесменът.

„Аз съм го наел заради опита. Но това е относимо към всеки един човек. В неговия случай бих искал да изостря вниманието върху факта, че той беше юрист", каза той.

На въпрос относно спекулациите, че изчезването на Сертов се случва след обрата по „Южен поток", бизнесменът бе категоричен: „Не виждам връзка – нито за „Южен поток", нито за „Северна река" или каквото било друго".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай