Шеф Роу била библиотекарка

Кулинарката откри новия сезон на "Мастършеф" по златни патъци

Шеф Роу била библиотекарка | StandartNews.com

Шеф Силвена Роу откри новия сезон на "Мастършеф" в обувките на Риана. Родната кулинарка се появи в шикозни златни боти, каквито напоследък са на мода в световния хайлайф. За да изтъкне екстравагантните си патъци, шеф Роу се издокара в тъмен тоалет. По време на премиерния епизод на кулинарното шоу тя разкри любопитна тайна за себе си. 

"На 18 години бях в Библиотекарския институт в София. Това съм завършила", сподели шеф Роу. "Ти си библиотекарка? Браво!", възкликна впечатлен шеф Токев, който си припомни за неговите младини в тогавашния Техникум по обществено хранене. Шеф Михалчев пък изтъкна, че по това време е закусвал конско месо в казармата. 

Седмият сезон на "Мастършеф" започна вълнуващо. Кастингът за първи път се проведе под формата на битка между участниците. В предишните издания всеки от кандидатите за титлата MasterChef на България и за голямата награда от 100 000 лева се представяше самостоятелно пред авторитетното жури. Шеф Роу се включи в ефир, за да разкрие повече подробности за шоуто.

"Снимките вървят страхотно, студиото е страхотно. Целият състав сме в чудесна форма. Спазваме всички мерки срещу Ковид. Първият епизод според мен взриви екрана, защото започна като приказка. Целият "Мастършеф" ще бъде едно виртуално пътуване из целия свят. Искаме да дадем тази възможност на зрителите да обикалят света с чинията на "Мастършеф", каза тя.

Според нея пандемията е довела до раждането на нови кулинарни таланти, защото хората са започнали да готвят и експериментират още повече в кухнята вкъщи.

"Поемам отговорност за кулинарната култура в България, за другата нямам отговорност. Истинският лукс е да се яде растителна храна - доказано е, че тази е храната, която ще ви спаси. Истинският лукс е хубавата храна. Не са стекове, гъши дробове, хайвери... Или меса с антибиотици и химикали - спестете си парите и не го правете. Защо да не започна да се самолекувам с храната, която ям? Боб - чудесно! Зеле - чудесно! Моята къща е пълна със зелки и туршии, защото са най-добрите пробиотици", допълва тя.

"Увеличаване на енергията и се променя начина на мислене, което става позитивно" - това са последиците от здравословното хранене според Силвена Роу. "Спрях да консумирам прясно мляко. Качественото българско кисело мляко е много полезно, защото е пробиотик. Ако е качествено сиренето, то няма лактоза. Като ядеш лоша храна, все едно си биеш шамари и се самонаказваш", категорична е шеф Роу.

"Не ям никаква пържена храна и захар. Захарта и червеното месо са храната на рака. Искам да съм посланик на здравословното хранене в България. Всичко зависи от теб и идва отвътре. Трябва да надрастваш себе си", заключва кулинарката.

Битката на кюфтетата спечели Мария от София, която живее сред прирорада в Родопите. 25-годишната красавица Виктория Капитонова също се класира за надпреварата, след като нахрани журито с традиционно руско ястие, приготвено по модерен начин. 

"Вики, и тримата в теб виждаме потенциал. Успех! Всичко зависи от теб! Добре дошла!", заяви шеф Михалчев.

Родената в Молдова Лидия впечатли журито с пелмените си и отбеляза победа. 

"Много оспорвана битка. Лидия, ти заслужи тази престилка", каза шеф Михалчев.

18-годишният Алекс от София спечели надпреварата със своето перфектно свинско бонфиле.

"Бялата престилка отива при Александър – феноменално ястие!", възкликна шеф Роу.

Бургазлийката Пламена също успя да се класира, след като впечатли журито с черноморското си ястие "Лефер по бургаски".

"Ще готвя на макс, ще влагам много любов в чиниите ми! Надявам се да спечеля", каза тя

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай