Сестрата на Бойко: Интересувам се само от моята работа

Сестрата на Бойко: Интересувам се само от моята работа | StandartNews.com

"Важно да има подкрепа за лекарската професия и тя да бъде по-добре платена". Това заяви пред Нова ТВ сестрата на Бойко Борисов д-р Красимира Иванова.

На въпроса дали одобрява здравната реформа на министър Петър Москов тя отговори: „Интересувам се само от моята работа (в Неонатологичното отделение).Подобриха ли се условията в неонатологичното отделение на Първа АГ болница „Св. София"? - бел.ред.) Какво ще се случи в тази реформа и какво добро ще донесе, тепърва ще видим. Пожелавам на министъра успех и кураж".

Преди време неонатологът сподели пред Нова, че една от реанимационните маси в отделението, в което след „Майчин дом" се раждат най-много недоносени бебета, е на 50 години.

"Доста по-оптимистично настроена съм за това отделение. Вече си имаме нова реанимационна маса, която ни е дарение от Фондация „Силви Вартан". Ще ни бъдат отпуснати и средства за ремонт и оборудване на цялото ни отделение. Ако дойдете на Великден, ще видите нещо по европейски стандарт", заяви неонатологът, като допълни, че има нужда от апарат за дишане на новородените и недоносени бебета. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай