Сензационно откритие в планината Арарат. Пренаписва историята

Откриха останки от Ноевия ковчег

Сензационно откритие в планината Арарат. Пренаписва историята | StandartNews.com

Сензационно откритие направиха археолозите в Турция. То определено пренаписва историята.

По време на мащабни разкопки на геоложки обект археолози откриват руини, които според тях приличат на Ноевия ковчег. Това изследване, проведено от изследователския екип на планината Арарат и Ноевия ковчег, е съвместна работа между три турски и американски университета, която започва през 2021 г. Тяхната цел е да изследват геоложките образувания в региона, за да получат представа за древната история, предава БЛИЦ.

В местността Дурипинар в Турция може би се намират останките от Ноевия ковчег

Образуванието Дурупинар, намиращо се в окръг Догубаязит в област Агръ, Турция, близо до иранско-турската граница, е в основата на това интересно откритие. Историци, археолози и религиозни учени отдавна са запленени от тази географска особеност. Потенциалната му връзка с легендарния Ноев ковчег добавя елемент на интрига и мистерия, който продължава да съществува от много години, пише Hürriyet.

Местните жители вярват, че Дурупинар е мястото където е лежал Ноевия ковчег, а археолозите смятат, че може би са прави

На височина от 161 м образуванието Дурупинар е забележителна геоложка структура, съставена предимно от лимонит - вид желязна руда. Местните жители отдавна вярват, че тези останки са от Ноевия ковчег - вярване, което е отразено в множество религиозни текстове и легенди. През годините това вярване е стимулирало множество проучвания и изследвания от страна на учените, желаещи да разкрият истината за тази древна легенда.

Местните жители вярват, че Дурупинар е мястото където е лежал Ноевия ковчег, а археолозите смятат, че може би са прави

На височина от 161м. образуванието Дурупинар е забележителна геоложка структура, съставена предимно от лимонит - вид желязна руда. Местните жители отдавна вярват, че тези останки са от Ноевия ковчег - вярване, което е отразено в множество религиозни текстове и легенди. През годините това вярване е стимулирало множество проучвания и изследвания от страна на учените, желаещи да разкрият истината за тази древна легенда.

Необходими са допълнителни изследвания

Заместник-ректорът на университета "Агръ Ибрахим Чечен" професор Фарук Кая представи ценни идеи за значението на последните открития на изследователския екип на планината Арарат и Ноевия ковчег, като подчерта съответствието между историческите събития и геоложките данни.

Той подчерта, че библейският потоп, свързан с Ной, се смята, че се е случил преди около 5000 години, което съответства на откритията на екипа. Въпреки убедителните резултати от датирането, които подкрепят местното вярване, че формацията Дурупинар е свързана с Ноевия ковчег, професор Кая подчерта, че са необходими допълнителни задълбочени изследвания и анализи, за да се потвърди окончателно присъствието на кораба. 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
4 Коментара
Nikolay
преди 5 месеца

Стига с тези стари новини бе хора ! Опитайте се да намерите нещо актуално , свършете нещо полезно

Откажи
Vanyna
преди 5 месеца

То,пък, едно откритие...Да живее туризмът в Турция! Ииии, храна за еврейската така наречена "история", а също и библейската. Лелеее, "доказателства"! Същите, като за крал Артур! (измислени кръпки за липсваща история)

Откажи
Vanyna
преди 5 месеца

Историята с Потопа е преписана от евреите почти 1:1 от акадо-шумерския Гилгамеш!!!

Откажи
Стейка Житова
преди 5 месеца

Хехехехе, колкото повече факти, записани в Библията, се потвърждават, толкова по-трудно хората приемат истината за истина, просто защото не им изнася да си признаят, че са били заблуждавани често през целия си живот. Мислят си, че подобно признаване би ги направило да изглеждат глупави в очите на останалите … . Странно.

Откажи