Сарафов: Няма сериозни сигнали за купуване на гласове

Сарафов: Няма сериозни сигнали за купуване на гласове | StandartNews.com

София. "Сигналите са по-малко, схемите са по-елементарни. Надявам се да мога да кажа, че купуването на гласове е овладяно. Това се дължи на комплекс от мерки. В деня на изборите ще дежурим всеки на своето работно място. Ще подаваме своевременно информация на медиите". Това съобщи заместник-главният прокурор Борислав Сарафов пред БНР.

Купуване на гласове

Проверките ще бъдат главно в малките населени места, където има "компактен контингент малцинствени общности", изтъкна той.

Почти всички сигнали до момента са несериозни. Те не съдържат информация с достатъчна степен на достоверност. Бих посъветвал всеки гражданин да не продава своя вот. Нека всеки със съмнения подаде сигнал в прокуратурата, коментира още той.

При сегашната система, "Костинброд 2" е невъзможно. Делото по случая "Костинброд" е внесено в съда и насрочено, увери Сарафов.

Зам.-главният прокурор коментира и привикването на Румен Петков в СДВР. Той обясни, че около него се вдига шум излишно. "Той не е изключение, всеки може да бъде проверен. Освен това, неговият публичен образ е доста девалвирал", каза Сарафов.

Разстрелът в Своге

Силно се надявам убийците на Красимир Гочев да бъдат разкрити. Това е нашето намерение и надежда, каза Сарафов по повод зрелищния разстрел в Своге от изминалата нощ. „Красимир Гочев е познат както в качеството на обвиняем, така и в качеството на свидетел по някои дела. Не бих могъл да кажа нищо повече по отношение на неговото убийство, тъй като в момента текат активни процесуално-следствени действия по горещи следи", обясни Сарафов.

Гочев е свидетелствал срещу небезизвестния Йоско Костинбродския, изтъкна зам.-главният прокурор.

На запитване трябва ли да се търсят отговори около Йоско Костинбродския, който остава в неизвестност, Сарафов каза: „Напълно е възможно. Това е една реална работна хипотеза. Бъдете уверени, че проверяваме всяка една версия".

„Според мен, всеки един разстрел е дързък. Всяко едно убийство – поръчково, показно или както и да го наречем, е брутално по своята същност. Престъпността не е нещо, което бихме могли да занулим. Престъпност винаги ще има – въпросът е тя да е до едни поносими за обществото нива", каза Сарафов и уточни, че по случая има образувано досъдебно производство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай