Санират общежития с пари от Европа

Санират общежития с пари от Европа  | StandartNews.com

София. Студентските общежития също ще могат да бъдат енергийно обновени със средства по ОП "Региони в растеж" 2014-2020 г. Това обясни регионалният министър Десислава Терзиева, която представи последния вариант на програмата на заседание на кабинета.

През първия програмен период с пари от Брюксел можеха да се санират единствено жилищни многофамилни сгради, докато сега средства ще са предвидени и за административни публични такива и студентски общежития. По схемата за енергийна ефективност се очаква да бъдат отпуснати около 262 млн. евро, което е в пъти повече в сравнение с настоящия програмен период.

Общо над 3,1 млрд. лв. ще бъдат инвестирани през следващите години за развитието на регионите. 2,6 милиарда от сумата са средства, които можем да усвоим от помощта на Брюксел, а 466 млн. лв. - национално съфинансиране, обясни Терзиева.

Страната ни продължа да се надява, че отново 67-те най-големи града ще могат да се възползват от схемите за градско развитие, въпреки че ЕК настоява за драстичното намаляване на броя на селищата, които да са бенефициенти по програмата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай