Сакскобургготски няма желанието да е президент

Сакскобургготски няма желанието да е президент | StandartNews.com

Бившият премиер Симеон Сакскобургготски не желае да се кандидатира за президент. Това обявиха бившите съпартийци в НДСВ Анелия Атанасова и Огнян Герджиков.

Той не желае, колкото и да ми е мъчно, тъй като губим национален капитал. В цял свят той е изключително популярен и уважаван, само у нас направихме така, че да загуби влияние", коментира бившият председател на Народното събрание Герджиков пред bTV. 

Анелия Атанасова определи Сакскобургготски като „една изключително обединителна фигура, която няма аналог в българския политически живот", която „за отрицателно време направи своите големи достижения". 

И двамата застанаха зад тезата, че „подводни камъни" са довели до това днес НДСВ да е почти изчезнала от политическия живот.

Според Герджиков партията, която вчера събра част от стария си актив за 15-годишнина от учредяването,  е започнала като  проект  на експерти ентусиасти, а не като партийна формация. Заради това от НДСВ така и не създали силни структури по места – за разлика от „тези, които са закърмени с партийност".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай