Съкращават 38 служители на завода в Горни Лом

Съкращават 38 служители на завода в Горни Лом | StandartNews.com

Съкратени ще бъдат 38 служители от цех "Утилизация" на завод "Миджур" в Горни Лом, информира Ангел Милчев, директор на дирекция "Бюро по труда" – Белоградчик, предаде "Фокус".

По думите му е постъпило уведомление на основание Закона за насърчаване на заетостта и правилника за прилагане на този закон от фирма "Видекс", в което се посочва, че в едномесечен срок, считано от 9 октомври, ще бъдат съкратени 38 служители от цех "Утилизация" на завода в Горни Лом.

"Хората, които са с адресна регистрация в общините Чупрене и Белоградчик, ще бъдат регистрирани в дирекция "Бюро по труда" в Белоградчик, а тези с друга адресна регистрация, съответно ще бъдат регистрирани в дирекцията в град Монтана, тъй като тя се случва по постоянен адрес", поясни Милчев.

Все още няма информация кои точно ще са работниците, които ще бъдат освободени. Милчев обясни още, че в този едномесечен срок ще бъде процесуално уточнено всичко необходимо и от 10 до 14 ноември на хората ще бъдат връчени заповеди за прекратяване на трудовото правоотношение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай