Съдят и връщат в Гърция хванатите на Кулата мигранти

Съдят и връщат в Гърция хванатите на Кулата мигранти | StandartNews.com

87 са задържаните бежанци в района на ГКПП –Кулата – Промахон. Сред тях има мъже, жени и деца. Възрастните ще бъдат съдени в Петрич и върнати заедно с хлапетата в Гърция. Стана ясно, че към 23,50 часа в петък е заловена първата група от 34 души. Те опитали да влязат в страната ни през „зелена" граница. Сред заловените са афганистанци, сирийци и иракчани.

Други 53-ма мигранти се скрили в гръцки товарен влак, те са задържани при проверка на гара Кулата на наши гранични полицаи. Открити са в 5 вагона. Бежанците са афганистанци, които притежават документи след регистрация в Гърция. Всички са закарани в Граничен полицейски участък – Петрич.

Осигурен им е подслон, дадена им е храна. Направени са им необходимите медицински изследвания. Те ще бъдат съдени в Районен съд и върнати обратно в южната ни съседка. Осигурен е и преводач за съдебните процеси. Двойната атака на границата ни вдигна на крака армията ни.

Военните пристигнаха на българо-гръцката граница в събота следобед. Те ще останат в бившата гранична застава. Веднага започнаха да патрулират по границата ни. Преди време на няколко пъти военни, полицаи, медици и огнеборци разиграваха учения при нахлуване на мигранти и нас и тяхното спиране.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай