Руски бал събра елит в София

Певицата Есил Дюран в компанията на Елена Кристияно и дъщеря й Мария

Руски бал събра елит в София  | StandartNews.com

Следващата спирка на бизнеса е в Лондон

Руската принцеса Олга Романова и биографката на лейди Даяна пристигнаха от Острова

Принцеса Олга Романова, праплеменица на император Николай Втори, акостира навръх 2 юни в София, за да бъде почетен гост на Руския бал, организиран от лорд Евгени Минчев. Да припомним, че благородната дама, внучка на великата княгиня Ксения Александровна, сестра на Николай II, е трябвало да се омъжи за принц Чарлз, но тогава се е появила принцеса Даяна. Нейно превъзходителство пристигна с друга аристократка от Острова - лейди Колин Кембъл, биографката на принцеса Даяна и на Кралицата Майка. Напоследък атрактивната дама, чиято визия често конкурира екстравагантността на световната дизайнерка Вивиен Уестууд, е суперзвезда в Англия заради участието си в звездния вариант на британския "Сървайвър". Където и да се появи лейди Кембъл, навсякъде я следват камери и папараци. Лъскавото събитие в столицата съвпадна с рождения ден на домакина - пиар благотворителят събра средства за провеждането на британско-българския бизнес бал в Лондон на 18 октомври. Там "диамантен" спонсор ще бъдат пловдивчаните от "Рефан", а партньор в акцията на Евгени е д-р Ружа Игнатова. На Острова Минчев ще действа в полза на кралския легион, чиито каузи подкрепя от години.

Ярки и изненадващи бяха бизнес дамите Елена Кристиано, Лина Маймарова, Антонела Попова, Силвия Шонлебе, нотариус Милена Георгиева... Пианистът Дамян Туджаров и бизнесменът Ники Младжов впечатлиха с шик. Масите, наречени с имената на руските класици "Чайковски", "Есенин", "Пушкин", както "Москва" и "София", бяха заети от Славка Каравелова, Ваня Червенкова, Петя Раева, Гергана Ташкова, адвокатите Биляна Тончева и Галина Петрова... На търг бяха разиграни произведения на изкуството и антикварни предмети.

Балетът на Националната опера откри Руския бал с перфектните си изпълнения, последвани от хитове на Есил Дюран, Таня Боева, Ирра и Джийсън Брад Люис. Лице на вечерта беше красивата моделка Ана-Мария Ваклинова, чиято кариера по "котешката пътечка" и студиата е впечатляваща.

Наградата за поезия отиде при Недялко Йорданов

По време на Руския бал бяха раздадени наградите "Национална гордост". Призът за поезия отиде при Недялко Йорданов. Прочутият маестро на лириката рецитира философско стихотворение за човека като божия птичка, което беше изпратено с овации от обществото. После прие и поздравления от доста дами и господа, които признаха, че е любимият им автор. Между достойните жени, които бяха удостоени с призовете, се оказа световната рекордьорка на висок скок Йорданка Благоева. Тя също беше посрещната на сцената с аплодисменти. Не по-малко ръкопляскания имаше и за страхотната Мария Янакиева, говорителка от златната епоха на БНТ. Чаровната Ели, съпругата на Коста Цонев, прие неговото посмъртно отличие. "Не мога да говоря за толкова голям артист в минало време. Той остава са нас", каза Евгени развълнуван. Той се просълзи и когато да получи своята награда излезе параолимпийският световен шампион Михаил Кръстев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай