Рокади в борда на „Информационно обслужване"

Ръководството е подало оставка още преди два месеца, съобщи Михаил Константинов

Рокади в борда на „Информационно обслужване" | StandartNews.com

София. Почти целият борд на „Информационно обслужване" е сменен предсрочно, показват данните в Търговския регистър.

Съставът на Съвета на директорите е променен на 22 юли след общо събрание на акционерите и по искане на принципала на дружеството - Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, съобщи бТВ.

На 29 юли официално от Съвета на директорите на дружеството са заличени четирима от членовете - Михаил Константинов, Ивайло Филипов, Валери Борисов и Ваня Големанска.

Мандатът им изтичаше след повече от година – през октомври 2014 г.

В новия състав остава Красимира Стоянова, а попълненията в борда са Николай Недялков, Гюнай Мехмедов, Александър Петров и Георги Тодоров.

Мандатът на обновения борд е до 22 юли следващата година.

Пред агенция „Фокус" вече бившият член на ръководството на „Информационно обслужване" Михаил Константинов обясни, че с колегите му в борда са си подали оставките още преди два месеца с идването на новото правителство.

„Съвсем нормално е като дойде ново ръководство, да си смени управителните тела. Подадохме оставка, за да дадем възможност на новото ръководство на министерството, към което сме, да си назначи свои хора, с които да работи", обясни проф. Константинов.

Държавната фирма обикновено печели конкурсите за компютърна обработка на изборните резултати, припомня бТВ. На предсрочните избори на 12 май тази година тя беше единственият кандидат за тази дейност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай