Родните превозвачи готвят блокада на ГКПП-та с Гърция

Родните превозвачи готвят блокада на ГКПП-та с Гърция | StandartNews.com

Председателят на Българска Асоциация на Сдруженията в Автомобилния Транспорт (БАСАТ) Миролюб Столарски заяви, че родните превозвачи започват да блокират граничните пунктове с Гърция.

"На хората им омръзна да се гаврят гръцките фермери с тях. Първо имаше уговорка в определени интервали от време да бъдат пропускани през граничните пунктове, но не се пускаха. От другата страна си представете как седите 20 часа на границата и гледате как се гаврят едни пияни фермери с вас. Те говорят, че техните семейства гладували, а на тези хора, които са на границата семействата не гладуват ли. Все българите трябва да бъдем машата за гърците, за да могат да си оправят нещата. Ситуацията е непоносима. Хората вече не издържат", каза Столарски за "Фокус".

"Ние абсолютно ги подкрепяме и скоро може да им помогнем", подчерта Миролюб Столарски и допълни, че към този момент събират сведения от всички пострадали шофьори и превозвачи, за да може да заведат иск към гръцки съд.

Относно по какъв начин може да се намери изход от ситуацията по българо-гръцката граница той посочи: "По начин, по който да им се пречи. Явно трябва да се затворят тези граници и да се знае, че няма граница между България и Гърция. Тогава като видят, че не е толкова важно тяхното спиране на границата, тогава може би ще разберат, че това не е начинът, по който трябва да извиват ръцете на българските превозвачи, въобще на българските граждани".

"В разговорите с инициативния комитет, където сме говорили, искат всичките да ги блокират. А не гърците да идват да си играят тук на казино на Кулата, а след това да отиват да си допият и пак да се върнат да си играят. С рейсове си ги возят. Аз мисля, че напрежението стигна до края. Колкото и да има толерантност към някого един човек, когато започне вече да прекалява с толерантността на отсрещния, то преминава в наглост", отсече Столарски.

"През Македония и през Турция може да се преминава, защото тези граници не са затворени от гръцките фермери", каза още Миролюб Столарски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай