Революция в кралския двор! Какво правят Хари и Меган

Ще присъстват на платинения юбилей на Елизабет

Революция в кралския двор! Какво правят Хари и Меган | StandartNews.com

Принц Хари и Меган Маркъл ще пристигнат във Великобритания тази седмица с двете си деца, а поводът за посещението им е повече от един.

Кралското семейство се събира в пълен състав, за да отбележи юбилея от възкачването на кралица Елизабет Втора на престола, а празненствата ще продължат през целия уикенд. В галерията ни е представено всичко, което знаем досега за предстоящите тържества по случай платинения юбилей: 

Това е първото посещение на Двореца за малката Лилибет Даяна, чийто първи рожден е след няколко дни – 4 юни. Тя за първи път ще се срещне на живо с кралицата, а тази среща ще е особено сантиментална – Лили е кръстена на своята прабаба, Нейно Величество, чийто фамилен псевдоним е Лилибет. Нейното второ име е избрано в чест на обичаната ѝ покойна баба, принцесата на Уелс.

Новината за тяхното посещение идва малко след като говорителят на кралицата обяви пред медиите, че само официално високопоставени членове на британското кралско семейство могат да участват във военния парад в чест на монарха и да заемат някаква роля по време на тържествата.

След като херцогът и херцогинята на Съсекс се отказаха от кралските си задължения през 2020 година, те могат да присъстват на юбилея, но не и участват в кралските дейности. Това важи и за сина на кралицата - принц Андрю. Херцогът на Йорк се оттегли от обществения живот като кралска особа през 2019 година. 

По време на платинения юбилей на кралицата до нея ще застанат другите й три  деца – Чарлз, Едуард и Ан, потвърди още говорителят. Принц Уилям и съпругата му Кейт се очаква също да присъстват заедно със своите три деца.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай