Ретро и романтика в шапките

Ретро и романтика в шапките | StandartNews.com

Романтични шапки за пролетта и лятото променят визията и имиджа на всяка дама, независимо дали е изгряваща модаджийка или достолепна фешън маниачка. Голямото завръщане е към 30-те години на миналия век, когато великата Коко Шанел вече е започнала революцията в гардероба.

"Много точки и райе - в Америка, Австралия и Англия са луди по тези модели. Естествено, те се носят с облекла в по-спокойни цветове. Флоралните разточителства изискват аксесори в единствен тон. Палитрата е нюансирана, но категорична - мастилено лилаво, циклама, наситеносиньо, черно, бяло, екрю. Коприните са рисувани в изтънчен източен стил. Роклите са от леки коприни, супер фини плетива на една кука - с волани, дантели, срязвания, ниски талии... Въобще цялото излъчване звучи като симфония на женствеността", анализира трендовете Ирина Сардарева.

Известната дизайнерка се разписва под фешън иновация - диадема, която може да се превръща в шапка в зависимост от часа и събитието.

"В Лондон се появиха десетки фенки. Готови са на всичко за оригинални предложения, които да "кацнат" върху прическата им", казва Ирина. Тя отдавна наложи дори и тук малките шапки с воалетки, които задължително в будоарите на госпожиците и госпожите от хайлайфа на Европа. Всъщност тя винаги изкушава почитателките си и извън България с облекла, които носят аромата на нашенското етно - ефирни тоалети с шевици, пискюли, ръчни бродерии, акценти от прежда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай