Ректорският съвет на СУ заседава заради окупацията

Ректорският съвет на СУ заседава заради окупацията | StandartNews.com

София. Днес Ректорският съвет на СУ ще има заседание по повод безсрочната окупация на студентите. Това съобщава ректорът на висшето учебно заведение проф. Иван Илчев, цитиран от бТВ.

Не е ясно кога ще започне срещата.

Тази сутрин много преподаватели, студенти и кандидат-студенти не успяха да влязат в СУ и останаха да чакат пред залостените врати. Кандидат-студенти се оплакаха, че имат курсове и не желаят да ги пропускат, защото са платили са своята подготовка и ще изостанат с материала. 

Днес в сградата трябва да има международна научна конференция с чуждестранно участие, за която не е ясно дали ще може да се проведе заради окупацията. Освен това блокадата може да провали важен изпит на съдии, организиран от ВСС.

Стандарт Нюз припомня, че вчера „Ранобудните студенти" започнаха окупация на цялата сграда на СУ. Те обявиха, че няма да спират дейностите, които биха донесли финансови загуби на университета. Протестиращите уточниха, че ще допускат хората, които имат изпити в сградата.

Протестиращите студенти искат незабавна оставка на 42-то Народно събрание и свикване на предсрочни парламентарни избори. Малко след 20, 30 снощи те затвориха с вериги вратите на университета.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай