Регистрираха ТВ ПИК

Регистрираха ТВ ПИК | StandartNews.com

За да не участва в гласуването, Лозанов подаде оставка от СЕМ

Новата телевизия ПИК бе регистрирана днес от Съвета за електронни медии. "За" решението гласуваха Анна Хаджиев, Анюта Асенова и Иво Атанасов. Документите отговарят на всички изисквания на закона, нямаме основание да откажем, каза Асенова.

За да не участва в гласуването, председателят на СЕМ Георги Лозанов подаде оставка. Тя ще бъде гласувана на следващото заседание на съвета - на 1 март. Петият член на СЕМ - Мария Стоянова, не присъства, тъй като е в чужбина.

"Разгледах внимателно документите на кандидата за телевизионна регистрация "Пик Броудкастинг" АД и установих, че няма законови основания тя да му бъде отказана", обяви във волеизлиянието си за оставка Лозанов. Но бил изправен пред противоречие, от което не открива друг персонален изход, освен да напусне съвета. Мандатът на Лозанов приключва след месец.

"Телевизионна програма - наречена в Закона за радиото и телевизията "медийна услуга", която ще се разпространява по кабел и сателит, подлежи единствено на регистрация от СЕМ, а не на разрешение от страна на съвета. Членовете могат да откажат да я регистрират, само ако забележат нередности в попълнените документи. Такива нередности липсват за тв "Пик", обясниха от съвета.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай