Разбиха престъпна група в Драгоман

Разбиха престъпна група в Драгоман  | StandartNews.com

Организирана престъпна група, извършвала множество престъпления против собствеността и действаща на територията на Драгоман, е била разбита полицията. Новината съобщи главен инспектор Мариета Иванова, директор на ОДМВР – София на брифинг.

"След проведени целенасочени оперативни мероприятия спрямо група лица, извършващи престъпления против собствеността на гражданите, на 17 февруари беше проведена специализирана полицейска операция и лицата са задържани. Операцията е проведена под надзора на прокурор от специализирана прокуратура. Задържани са 8 лица. Едно от лицата е било малолетно към момента на извършване на престъпленията", обясни Иванова.

Тя заяви, че след извършване на необходимите процесуално-следствени действия са намерени и иззети множество предмети и вещи, които са били обект на престъпление.

"Групата е вършила множество престъпления. Предимно кражби от вилни имоти и складови помещения на територията на Драгоман. Лицата са задържани за 72 часа. След като е установен лидерът на групата материалите са предадени на прокуратурата и му е повдигнато обвинение по чл. 321, ал. 1, а на останалите членове на групата са квалифицирани като участници и са с обвинения по чл. 321 ал.3 от НК. Днес специализираният наказателен съд ще разглежда мярката за неотклонение на задържаните лица", коментира още главният инспектор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай