Радев и Деси отбелязаха специален празник

Известно е, че президентът и съпругата му не обичат да си подаряват вещи

Радев и Деси отбелязаха специален празник | StandartNews.com

На 12 август президентът Румен Радев и съпругата му Десислава отбелязват седмата годишнина от сключването на брака си. В народните традиции тя е известна като медна сватба. Като залог за щастливо бъдеще съпрузите трябва да си подарят медни монети или съдове, казват още старите хора, пише Ретро

.Вероятно Радеви ще отбележат годишнината си с романтична вечеря. В предходни години се е случвало датата да съвпада с лятната им почивка край морето. Двамата обичайно отмарят в държавната резиденция „Евксиноград“ именно през август месец, когато целият политически елит е във ваканция. Държавният глава и първата дама имат сключен само граждански, но не и църковен брак. Двамата се женят на тайна церемония в Студентски град на 12 август 2016 г., в разгара на първата предизборна кампания на Радев. Под обществения натиск след разкритието, че тогавашният генерал от ВВС живее с любовницата си, двамата решават да сключат брак по спешност и без да го обявят медийно. Церемонията минала съвсем набързо, само с размяна на подписи пред длъжностното лице и кумовете, които Радеви помолили за пълна дискретност.

Известно е, че президентът и съпругата му не обичат да си подаряват вещи, а по-скоро изживявания. За всеки личен повод си правели сантиментални изненади.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай