Рачков проговори за брат си. Драмата със затвора

Учил съм го да живее честно и законно като мен, каза звездата

Рачков проговори за брат си. Драмата със затвора | StandartNews.com

Комик №1 на България Димитър Рачков за пръв път проговори за отношенията си със своя по-малък брат Петър, който преди няма и половин година излезе от Бургаския затвор, където изтърпяваше присъдата си за разпространение на наркотици, пише „Ретро”.

Двамата братя Рачкови години наред бяха в обтегнати отношения, а актьорът не си позволяваше да коментира нито думичка по адрес на своя роднина. В медиите се тиражираха различни информации и слухове, като дори имаше такива, че Петър и Димитър са стигали и до ръкопашни схватки при някои от скандалите си. За пръв път от десетилетие комедийната звезда разкрива, че все пак общува с по-малкия си брат, но от думите му става ясно, че между тях продължава да съществува напрежение.

„Той направи грешки, понесе си наказанието, но е голям човек и всичко си зависи от него. Всеки сам е отговорен за собствените си действия. Ако съм го учил на нещо, винаги е било да е честно, законно, както аз живея. Ако ме послуша, всичко ще е наред”, казва актьорът по адрес на брат си Петър.

Припомняме, че Петър Рачков е на свобода от 1 юни тази година, след като изтърпя присъдата си в Бургаския затвор. Петър влезе зад решетките през 2021 г., след като се призна за дилър на дрога и сключи споразумение със съда. Братът на известния тв водещ беше закован за разпространение и притежание на наркотици. Малко преди това той се забърка в друг скандал – блъсна полицейска патрулка в морския град и се опита да избяга, пише още "Ретро".

Присъдата му беше общо три години и два месеца. В наказанието му бяха обединени двете присъди. Едната, получена на 29 май 2021 г., беше в размер на година и три месеца. Другата беше стара условна с размер 1 г. и 11 месеца – за блъскането на патрулката. Тази присъда беше прибавена към наказанието за дрогата и така Петър получи общо 3 години и 2 месеца решетки. Заради доброто си поведение и труда в затвора обаче излезе на свобода доста по-рано от предвиденото. Това съвсем не са единствените му провинения пред закона, а непрекъснатите му проблеми с полицията и съда принудиха брат му Димитър да вдигне ръце от него и двамата да спрат да си говорят още преди години.

След престоя зад решетките обаче Рачков-младши се взел в ръце и започнал да се труди. Той работи в бургаска фирма  за търговия с всякакъв вид хранителни стоки и алкохол. Интересното е, че там Петър Рачков започнал като момче за всичко още докато излежавал присъдата си в затвора в Бургас. Заплатата, която получавал, не била никак ниска, а работодателите му били доволни от него.

По време на престоя в затвора в Бургас, а по-късно и в затворническото общежитие „Житарово“, фирмата, в която Петър се трудел, пращала положителни отзиви и похвали за него. Това всъщност била една от причините Окръжният съд в морския град да го пусне на свобода предсрочно. След излизането му той поискал прошка от цялото семейство, най-вече от родителите си – Станка и Минко, които са пенсионери. Именно те преживели най-тежко престоя му в затвора и петното, което провиненията му хвърлили върху фамилията

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай