Работници от "Напоителни системи" излизат на протест

Работници от "Напоителни системи" излизат на протест | StandartNews.com

София. Работници от "Напоителни системи" ще протестират на 13 март. Това съобщиха от пресцентъра на КНСБ. Близо 1 800 души все още не са получили заплатите си за декември миналата година и настояват това да стане по-скоро.

 

В клон „Струма - Места" протестът ще бъде от 11.00 до 13.00 ч. Недоволните работници ще излязат напаркинга до международния път Е-79, а членове на КНСБ и КТ „Подкрепа" от клоновете в Кюстендил, Перник, Сандански, Гоце Делчев и Дупница, ще ги подкрепят.

 

Протестен митинг ще има и в Пловдив, от 12, 30 до 13 часа утре. Работници на дружеството в клоновете Пазарджик, Монтана, Стара Загора, Средна Тунджа, София, Видин, Русе и Плевен също ще стачкуват, посочват още от КНСБ.

 

"Напоителни системи" ЕАД е натрупало дългове в размер на деветнадесет милиона и осемстотин хиляди лева. Това каза министърът на земеделието и храните Димитър Греков. Той присъства на заседанието на парламентарната Комисия по земеделие.

 

Оздравителната програма за „Напоителни системи" ЕАД предвижда изплащане на дълговете на дружеството, тъй като дейността на дружеството е от значение, обясни министърът. Той изтъкна, че трябва да бъдат обсъдени цените на водата за напояване.

 

„Оздравителната програма за „Напоителни системи" ЕАД е с цел финансово стабилизиране",продължи Греков. Програмата предвижда още и събираемост на приходите, както и съдебни дела за стари вземания, и добави, че такива дела, досега не са се водили, тъй като е нямало средства.

 

Трябва да бъдат изплатени задълженията към НАП, енергоразпределителните дружества, заплатите на работниците, както и задълженията за горива „Напоителни системи" ЕАД е с обществено значима дейност, добави Греков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай