Пускат любопитно писмо от Хемингуей за Марлене Дитрих на търг

Пускат любопитно писмо от Хемингуей за Марлене Дитрих на търг | StandartNews.com

На търг ще бъде пуснато писмо от писателя Ърнест Хемингуей до легендарната актриса Марлене Дитрих, датиращо от 1955 г. Експертните прогнози са, че за него ще бъдат платени около 50 000 долара, пише „Тайм". Наследниците на Дитрих планират да пуснат за продажба нейни лични вещи в аукцион, който ще се проведе между 19-и март и 6-и април.

 

Актрисата, прочута с множеството си любовни афери, както с мъже, така и с жени, и Хемингуей водят 30-годишна връзка от разстояние на базата на писмена кореспонденция и въпросното писмо демонстрира чувствата между тях, въпреки голямата дистанция между тях.

 

Хемингуей нарича Дитрих „моята най-скъпа зелка(заради немската и националност)" и допълва, че си я представя „гола и пияна на сцената", като допълва, чедвамата са „жертви на несинхронизирана страст". В писмото си той описва и  заснемането на „Стареца и морето".

 

Други 30 писма от кореспонденцията между Хемингуей и Дитрих се съхраняват в музей в Бостън, макар в писмата си авторът да я молел да скъса посланията му, за да запазят връзката си само за себе си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай