Пулев: Всички седяха и гледаха как един млад човек си заминава

Пулев: Всички седяха и гледаха как един млад човек си заминава | StandartNews.com

Не виждам каква е тази търпимост у българина да седи и да гледа как всичко това се случва. Това коментира боксьорът Кубрат Пулев, който помогна за спасяването на младеж, изпаднал в кома след инцидент в столична дискотека пред bTV.

„Всички други хора бяха в паника, в шок. Седяха и гледаха как един млад човек си заминава. Аз бях спокоен, че ще се оправи, защото видях, че диша", разказва спортистът.

Заедно с охранителите той извадил езика на 23-годишния Кирил Тодоров и се опитал да го свести.

Видях, че момчето беше в наистина много тежко състояние, беше целият посинял, дишането му беше затруднено. Мога да твърдя, че не просто се е спънал и паднал. Обикновено, след като се извади езикът, човекът се връща в съзнание. В случая не беше така, положението беше много тежко", разказа Кубрат Пулев.

И шефът на охраната, и половинката на боксьора Андреа викали линейка. „Тя се обади 2-3 пъти, заплаши с телевизии, каза че 50-60 човека гледат, което е действителен факт, да се забързат малко, защото човекът можеше да си замине".

Пулев признава, че не е видял на Тодоров да е нанесен удар, както твърдят близките на момчето. В същото време каза, че има обяснение за случилото се, но ще го остави за себе си.

На въпрос дали бият охранителите в заведенията той отговори: "Аз съм го виждал с очите си. Все по-малко, определено се развиваме, но много бавно. Никакъв контрол няма - има частни фирми, които си имат свои виждания за нещата".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай