Психолог:Д-р Хаус е социопат

Нарича някои откровено инфантилни

Психолог:Д-р Хаус е социопат | StandartNews.com

Ето как психолог описва личността част от най-популярните екранни персонажи:

Кари Брадшоу е инфантилна

Макар да е над 30 г., тя все още чака своя принц на бял кон и не може да се справи със собствените си финанси. Всичките ѝ мисли и действия са свързани с това да намери любовта. Въпреки това не търси стабилни и открити взаимоотношения, понеже за нея те са лишени от истинската обич.

Д-р Хаус е социопат

Самоуверените и интелигентни персонажи, като този, обичат да нарушават правилата. Те рядко се разбират с останалите хора, защото им харесва да налагат мнението си. В тази връзка д-р Грегъри Хаус е социопат, който обаче е способен на съпричастност.

Той забелязва кога неговите приятели, колеги и пациенти не се чувстват добре и се опитва да им помогне, макар често да го прави по доста груб начин.

Моника Гелър е нарцисист

Може и да изглежда наистина сладка отстрани, но тя притежава определени черти, които я превръщат в нарцисист. Детството ѝ е преминало в сянката на по-големия ѝ брат - факт, оставил дълбока травма в нея, която тя може и да не осъзнава, но се опитва да преодолее като възрастен.

Моника е перфекционист, който обича дисциплината и контрола

Нещо повече, тя постоянно се стреми да е победител във всичко.

Саманта Джоунс е независима

Саманта наистина е независима жена, която знае какво иска и не се интересува много от мнението на околните. Тя се противопоставя на редица общоприети социални норми и сама избира да няма семейство и деца.

Никога не зависи от партньорите си и обича себе си повече от всеки друг. Трудно обаче може да поддържа дълготрайни и истински взаимоотношения, защото държи на удобно разстояние своите партньори.

Сюзън Майър е жертва

Тя избягва решението на собствените си проблеми и постоянно се нуждае от грижата на някой друг - независимо дали става въпрос за интимния ѝ партньор или дори собствената ѝ дъщеря.

Тя оставя близките ѝ да решават вместо нея и отказва да се изправи сама пред предизвикателствата на живота. Освен това изглежда, че от всички стоящи пред нея варианти, тя избира страданието и почти не полага усилия,за да подобри живота си.

Това се дължи на нестабилната връзка с майка ѝ. Сюзън просто никога не е имала възможност да развие увереност и винаги очаква най-лошото.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай