Психично болен засичал мотористите в Кресненското дефиле

Психично болен засичал мотористите в Кресненското дефиле | StandartNews.com

Млад и психично болен мъж от София е шофьорът, който се опита на 11 април да изхвърли от главен път Е-79 двама мотоциклетисти.

Водачът с инициали П.Д. карал лек автомобил „Фолксваген Голф". В района на Кресненското дефиле е застигнат от група рокери, които се прибирали към София. Един от мотористите предприел изпреварване на колата, но шофьорът й го засича рязко. После рокерът прави втори опит да задмине колата, но е избутан от пътя. За щастие няма фатални последици за мъжа върху мотора и не се стига до пътен инцидент. Клип с опасните и неадекватни действия на шофьора на голфа е заснет от един от групата мотоциклетисти и е качен в интернет. Под него множество потребители на социалната мрежа осъждат остро водача на автомобила.

„Въпросният шофьор е задържан между Симитли и Благоевград, след като е подаден сигнал на колегите. Педи това е навлязъл умишлено в лентата за насрещно движение срещу друг моторист, но няма досег между двете превозни средства. Оказа се, че водачът на голфа е освидетелстван и страда от тежко психично заболяване. В същото време притежава свидетелство за управление на МПС. Няма право човек с такова заболяване да сяда зад волана. Настанихме го в психодиспансера в Благоевград", съобщиха в понеделник от благоевградската полиция.

Униформените се свързали с майката на младия мъж, която казала, че има много проблеми с него. Няколко пъти я нападал с нож, в момента жената е със счупен крак след поредното нападение над нея от сина й. Тепърва ще се изяснява кога и как е взел шофьорска книжка и дали след това се е разболял.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай