Протестиращи искат Миков да разследва Чуколов

Протестиращи искат Миков да разследва Чуколов | StandartNews.com

София. Протестиращи внесоха в парламента сигнал заради неприличните жестове на депутата от Атака Десислав Чуколов по време на сутрешния протест в четвъртък. Той е адресиран до председателя на Народното събрание Михаил Миков.

Тогава на влизане в парламента депутатът танцува пред демонстрантите, а на излизане беше заснет да показва среден пръст на протеста. Впоследствие Чуколов отрече и обяви разпространената в социалните мрежи снимка за акция на ГЕРБ.

Десетимата протестиращи, подписали сигнала, обаче пишат, че са готови да свидетелстват, че ръката е била именно на Чуколов. Те настояват парламента и Комисията по вероизповедания и етика да разследват случая.

„Смятаме за недопустимо както подобно нагло и безцеремонно поведение, така и още по-скандалното отричане на очевидните факти при наличието на многобройни свидетели. Никакъв имунитет и политическа протекция не могат да бъдат оправдание за подобно поведение. Призоваваме за разследване на целия случай от парламента - както на жестовете, така и на отричането на истината впоследствие", пише във внесеното в Народното събрание писмо.

Протестиращите настояват парламентарната комисия по етика да извика за показания и присъстващите над 20 полицаи от Охранителна полиция и Специализираните полицейски сили към СДВР.

„Смятаме, че при наличието на много охранителни камери около НС разкриването на истината за този случай е въпрос само на добро желание", се казва още в сигнала.

Десетимата свидетели призовават Михаил Миков да остане в историята като „достоен председател, а не като политик, който е жертвал достойнството на парламента в името на политическия интерес".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай