Протест, контрапротест и окупация

Протест, контрапротест и окупация  | StandartNews.com

София. За 135-и ден в София се провеждат антиправителствени протести, които започнаха от сутринта с подкрепа за окупиралите Ректората на Софийския университет студенти. Вечерта групи от стотици хора също се събраха пред Софийския университет, пред Министерския съвет и парламента.

Паралелно контрапротестът, който в последно време традиционно се провеждаше по обед, също се събра пред президентството. Двете демонстрации бяха разделени от кордон от полицаи.

В 18 часа хората блокираха кръстовището на бул. „Васил Левски" и бул. „Цар Освободител", където е главният вход на Ректората и изразиха подкрепата си за барикадираните вътре студенти. След това шествието се премести към Народното събрание, след това към Ларгото, а по-късно се върна към университета.

Контрапротестът се събра след 19 часа пред президентството с искане за оставката на Росен Плевнелиев, който според участниците не може да запази поста си, защото не се справя с функцията си обединител на нацията. От гражданското сдружение „Сила" обявиха, че започват инициатива за борба срещу банките и ще събират подписка, съобщи агенция „Фокус".

Въпреки събирането на двата протеста, не се стигна до конфликт между участниците в тях.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай