Пропадна асансьор в Пловдив

Пропадна асансьор в Пловдив | StandartNews.com

Кабината пропаднала в шахтата, като по чудо няма пострадали. Пловдивчанка, която се прибирала у дома снощи, извикала асансьора, но вместо да спре, той пропаднал.

Инцидентът станал в квартал "Христо Смирненски" към 21.55 вчера. Живеещата на 5 етаж Мариана Иванова се прибирала, когато натиснала копчето, за да извика асаньора и той просто прелетял покрай нея и спрял на нивото под първия етаж, съобщава Марица. 

Жената седнага се обадила на съпруга си и двамата предупредили живущите в блока. Хората са уплашени и се чудят какво е станал, след като само преди три месеца са подменили въжетата на подемника. 

Инцидентите със стари и неподдържани асансьори зачестяват.Припомняме, че миналият месец в София загина 40-годишен асансьорен техник, който падна в шахта. През август миналата година 46-годишна софиянка загина, а друга беше тежко ранена, след като асансьорът, в който пътували, падна от деветия етаж.

Инцидентите насочи вниманието към състоянието и безопасността на съоръженията у нас, повечето от които са доста стари. След проверки, 23% от асансьорите в страната бяха спрени. Държавната агенция за метрологичен и технически надзор разпореди до 1 март 2015 г. на всички асансьори в страната да се монтират предпазни щитове под кабините.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай