Прокурор: Тодор е използвал метален бокс (ВИДЕО)

Прокурор: Тодор е използвал метален бокс (ВИДЕО) | StandartNews.com

Поничките отказват да дават обяснения за побоя и смъртта на момчето

„Няма съмнение, че 18-годишният Тодор е използвал метален бокс". Това съобщи в „Здравей, България" по Нова тв говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Момчето е излязло от автомобила си, отишло до мястото, където са се намирали двамата братя и между тях е възникнал както словесен, така и физически сблъсък, обясни тя. "Имало е взаимно нанасяне на удари", добави Арнаудова.

По телата на Поничките също има травматични наранявания. Става дума за разкъсно-порезни рани. Те отказват да дават обяснения за побоя и смъртта на момчето, уточни тя. 

Прокурорът обясни и за повдигнатото обвинение на двамата братя първоначално. "В рамките на първите 24 часа от разследването прокурорът имаше единствено доказателства, които обуславяха подобна правна квалификация. Нямахме заключение на аутопсията, имахме само описание на травматичните наранявания. Става дума за общо 28 охлузвания, а охлузванията представляват лека телесна повреда по смисъла на закона", уточни тя.

Мярката за неотклонение на Десислав и Иван Дамянови, които бяха задържани за убийството на 18-годишния Тодор, ще бъде разгледана в петък. Чакат се и резултатите от втората аутопсия на момчето, от която ще стане ясно от какво е починало момчето.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай