Прокурор до леглото на касапина от Сливен (ОБЗОР)

Прокурор до леглото на касапина от Сливен (ОБЗОР) | StandartNews.com

Димитър застава пред съда във вторник, учители даряват кръв за ранената психоложка

Прокурор влезе в реанимацията на сливенската болница днес, за да повдигне две тежки обвинения срещу убиеца на 15-годишната Симона.

28-годишният Димитър Иванов ще отговаря пред Темида за предумишлено убийство с особена жестокост и опит за убийство на други двама души. И двете са по член 116 от НК, съобщи пред "Стандарт" наблюдаващият обвинител Руси Русев, който е и говорител на Окръжна прокуратура-Сливен. Веднага след повдигането на обвиненията охраната на Димитър беше сменена. Той става следствен и гардовете му ще бъдат от следствения арест. Най-късно във вторник се очаква Димитър да застане пред Окръжния съд, където прокуратурата ще му поиска постоянна мярка за неотклонение - задържане под стража. Всъщност той е в най-добро състояние от тримата ранени след кървавата драма в двора на гимназията по икономика и скоро ще бъде изписан. Оказва се, че изстрелът от газовия пистолет само е засегнал устната му кухина, но без сериозни травми. Другите двама - 40-годишната психоложка Стефка Султанова и 28-годишният бивш затворник Красимир, са настанени в отделението по хирургия. "Стандарт" научи, че учителката е претърпяла 2 операции в петък вечерта. "Раните не се оказаха толкова дълбоки, колкото предполагахме, и състоянието на Стефка ще се подобрява", споделиха лекарите. Учители от Сливен изявиха готовност за даване на кръв в помощ на своята колежка, чийто баща е известният сливенски скулптор Николай Султанов.

Неотлъчно до ранения Красимир е неговият брат, с когото живеят в един апартамент в квартал "Сини камъни". Наистина Красимир скоро излезе от затвора, но с брат си са добри момчета, казаха съседи от блока. В непосредствена близост - в съседен блок, живее Таня, която е майка на доведения баща на Симона. В събота сутринта Таня приемаше съболезнования пред входа на блока и негодуваше от журналисти, които я търсели в петък вечерта. Тя призна, че е близка на Симона, но не обясни, че формално е дори нейна баба.

Погребват Симона в понеделник

Симона, която бе убита в Икономическата гимназия в Сливен, ще бъде погребана в понеделник. Поклонението в ритуалната зала на новите гробища ще започне от 13,30 часа, съобщи пред "Стандарт" Пепа Данева, собственик на погребална агенция "Танатос", която е наета от близките на момичето. Очакват се много хора, най-вече съученици и приятели на детето.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай