Прогонените сирийци намериха нов дом в Крън

Прогонените сирийци намериха нов дом в Крън | StandartNews.com

Крън. С баница и отворени обятия. Така жителите на Крън посрещнаха прогонените сирийски семейства от село Розово, съобщи Нова тв. И уточниха, че новите обитатели на града вече са по-спокойни и могат спокойно да излизат навън.

Сирийците припомниха за неприятния си престой в Розово. Там били заплашвани с физическа саморазправа от жителите на селото. Още при пристигането им чули викове и не разбирали какво става, по-късно разбрали, че е по-добре да не излизат навън, защото има опасност да бъдат нападнати от хората, които не ги искат.

Семействата благодариха на хората от Крън, които са се отзовали и предположили помощта си. които са им помогнали. Въпреки насилието и омразата, с които са се сблъскали до момента, сирийците обясниха, че все пак за тях България ще си остане страната, която им е дала подслон и ги е спасила в труден момент.

"На първо място изключително съм изненадан от докладната записка, с която кметицата г-жа Георгиева е сезирала областната дирекция на вътрешните работи", каза вчера в Бургас вътрешният министър Цветлин Йовчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай