Продават бара на Хитлер за 250 хил. долара

Барът и столовете са останали недокоснати в продължение на 70 години

Продават бара на Хитлер за 250 хил. долара | StandartNews.com

Барът във форма на глобус и пет бар стола, премахнати от яхтата на Адолф Хитлер "Aviso Grille", са достигнали до аукционния блок и се очаква да достигнат 250 000 долара.

Според аукционната къща - Alexander Historical Auctions - барът и столовете са останали недокоснати в продължение на 70 години, след като са били извадени от кораба, когато е бил бракуван.

Оттогава артикулът с висока цена седи в провинция Мериленд, контролиран от сина на първоначалния купувач, който инсталира бара в мазето на дома си, съобщиха от аукционната къща.

Първоначално барът е седял в 377-метровата яхта, където Хитлер често е водел да се забавляват високопоставени офицери от нацистката администрация и военни. В кораба са настанявани и гости като Бенито Мусолини, Херман Гьоринг и Йозеф Гьобелс.

"Барът, подобаващо, прилича на" света ", който Хитлер се надяваше да завладее." пише аукционната къща.

Детайлите, които бяха извадени от яхтата, включват алуминиева повърхност на бара с вградена мивка и месинг от месинг Art Deco. Месинговата облицовка в предната част на бара и в задната част на бара - под „горното полукълбо“, както и самите горни и долни „полукълба“ - все още е оригинална.

Началната оферта е около $ 75 000.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай