Продължава почистването на вътрешно-кварталните улици в София

Продължава почистването на вътрешно-кварталните улици в София | StandartNews.com

Над 92 тона зелени отпадъци, паднали след градушката, са събрани само във вторник

София. Продължава чистенето на вътрешно-кварталните улици на столицата след градушката, съобщиха от Столична община и уточниха, че в сряда са били почистени първо тези, по които се движи масовия градски транспорт, както и прилежащите към тях тротоари.

Служителите на фирмите, ангажирани с почистването събират множество листна маса, паднали клони на дървета и наноси след природната стихия, която ни удари във вторник. На терен продължават да работят и екипи на звеното за аварийна спасителна дейност и доброволци от доброволното формирование на Столичната община.

Фирмите за поддръжката на зелените площи ще работят на територията на Южен парк, парка при НДК, Борисова градина.

Около 90 процента от улиците с масов градски транспорт и 30 процента от главните улици в кварталите вече са почистени, показва информацията на Столичния инспекторат.

Работи се за осигуряване на проводимостта на дъждоприемните шахти. Отстраняват се повреди на светофарни уредби, допълват от пресцентъра на Столична община.

Над 700 сигнала след природната стихия са получени и обработения в общинския оперативен център през телефон 112.

От Столична община уточниха, че зелените отпадъци (клони, листа и треви ) се извозват за преработване на инсталацията в „Хан Богров". Само вчера там са постъпили отпадъци в размер над 92 тона.

Днес са възможни интензивни валежи, градушки и временно усилване на вятъра, с по-голяма интензивност през нощта срещу петък. В тази връзка напомняме на гражданите, че при обстановка на силен вятър и буря, трябва да избягват да бъдат на открито, както и да обезопасят незакрепени предмети по балконите на жилищата си, напомнят от Столична община.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай